top of page

Wat is er te doen

"ZelfZorg begint hier"

Ben je op zoek naar een bewegings-vorm waarbij je volledig tot rust kan komen na een drukke dag of week? Geniet van een leuke POP Pilates work-out, of van een ontspannende Vinyasa Yogales bij Zen With Debby in KleiMolen. Ervaar hoe de spanning wegebt uit jouw lichaam van zodra je binnenwandelt in deze authentieke locatie en hoe je na een uurtje zelfzorg helemaal voldaan van de mat stapt.

Begeleiding: Zen With Debby 

"Celebrating Aliveness"

Leven en dood staan dicht bij mekaar. En tijd is niet eindeloos. Waar wil je voor gaan?
Are you ready to destroy so that life flows more freely? Blijf je aanwezig als iets doodgaat?

En keuzes hebben consequenties. Groeien van een prinses naar de koninging die haar littekens met waardigheid draagt.

 

Begeleiding: Evelyne Debeuckelaer

"Ademcirkel"

Je lichaam slaat gebeurtenissen op. Dit zet zich vast als geblokkeerde energie in het lichaamsweefsel. Met op termijn mogelijks een gebrek aan energie, stress, angst, negatieve gedachtenstromen alsook allerlei psychosomatische stoornissen. Via jouw ademhaling kan je mentale, emotionele en fysieke blokkades in de diepste kern losmaken waardoor je terug in contact komt met je diepste zelf. Je beleeft hier de kracht van Dynamisch Ademen alsook de groepsenergie die het allemaal sterker maakt. 

Begeleiding: Jan Mouton

Workshops

​"Living Your Design"

Deze Workshop is een tweedaagse reis die je leven kan veranderen en waar je de belangrijkste fundamentele en transformerende aspecten van het Human Design Systeem zal leren.  Het human design experiment kan zorgen voor een betere levenskwaliteit, een spectaculaire verbetering van de relatie met jezelf en die met anderen en reikt handvaten aan om besluiten te nemen die écht bij je passen.   

Begeleiding: An De Hoon

​"Verbindende Communicatie"

Heb je wel al eens horen praten over geweldloze communicatie of verbindende communicatie en ben je nieuwsgierig naar wat dat nu precies is?

Dan ben je welkom op deze introductiedagen.

Na deze dagen heb je overzicht op het model van Marshal Rosenberg, heb je inzicht in de verschillende stappen in het model en heb je dit allemaal vooral vergaard door praktijk en ervaring.

Begeleiding: Catherine Cattaruzza

Cultuur

EMILE, drie violen, een altviool, een contrabas en een overvloed aan passie en talent. Voeg hier een stel geweldige stemmen aan toe en je hebt de magische formule voor een muzikale avond om duimen en vingers af te likken.

Trouw blijvend aan zijn unieke sound brengt Emile samen met zijn discipelen je het ene moment naar het puntje van je stoel met een pittige funky groove om je vervolgens weer heerlijk achteruit te laten zakken met laid back lazy jazz. Hij wisselt eigen werk af met een keuze aan zorgvuldig uitgekozen en vakkundig bewerkte covers van zijn grote helden. Zo passeren in één boogstreek Prince, Gloria Estefan, Emile en, waarom ook niet, Michael Jackson de revue.

Emile Verstraeten laat zich omringen met een stel uitzonderlijke muzikanten: 

Beatrijs De Klerck - Vanessa Salamon - Stefan Wellens - Janos Bruneel

LIGCONCERT "Sounds of History", tijdens deze betoverende avond brengt Andy Vanbeveren golven van harmonie met zijn klankschalen.


Wees getuige van een unieke muzikale ervaring die je zintuigen zal prikkelen en je geest zal kalmeren.
De klankschalen weten je onder te dompelen in een atmosfeer van rust en sereniteit.

 

De tonguedrums en indianenfluiten nemen je mee op een meditatieve reis waarbij je de kracht van muziek niet alleen hoort, maar ook voelt.

Sluit je ogen, laat alle spanning los en geniet van de subtiele klanken in de Kleimolen, een gebouw met een eeuwenoude geschiedenis.

BOEKGEFLUISTER

Als bibliotheekboeken konden spreken,

hadden ze vast veel te vertellen over hun reis van lener naar lener, van woon-kamer naar slaapkamer, naar toilet

over hoe belezen ze zijn, door talloze handen onder ogen gebracht. 

Een inspiratietocht langs bibliotheken resulteerde in een gevarieerde vertelling,

waar werkelijkheid en verbeelding

elkaar ontmoeten. Wat vergeten leners in teruggebrachteboeken? Kunnen we hen terugvinden? Een collage van verhalen via foto's, geluidsfragmenten en verloren voorwerpen; een taalbeleving over echte ontmoetingen en bokalen met nachtlampjes.

Neem jij jezelf vaak genoeg mee

in jouw verwondering?

Achter alle zwijgzame boekexemplaren,

tussen de regels door...

Door Niels - theaterVIS

KUUSI, het soloproject van Fien Druyts begeeft zich graag op desolate, mistige en ijle paden. Geïnspireerd door andere neoclassicistische en indiefolkartiesten zoals Agnes Obel, Olafur Arnalds, Ane Brun,... maakt zij warme, muzikale dekentjes die je gewoon over je heen moet laten vallen en je zachtjes kan laten indommelen.

 

Live wordt Fien bijgestaan door Renke Van Impe op cello en backing vocal. 

Een impressionistisch schilderij, dat ruimte laat voor een eigen interpretatie, voor een eigen perceptie. Misschien zelfs een eigen regie in de filmische beelden die zich al snel vormen bij een Kuusi luistersessie". (Maxazine)

MISST.EU, vier MISSES en 1 MISSTER halen met betoverende harmonieën folksongs uit de mist. Ze reizen langs Europese regio’s op zoek naar het muzikale DNA van het oude continent. De groep geeft de oude songs een nieuw leven en brengt ze binnen in de 21ste eeuw. De meerstemmige zang staat centraal en wordt ondersteund door gitaren en percussie in het gevarieerd programma MISST.EU. Dit is tevens de titel van het debuutalbum van dit vijftal.


De zangers van MISST maken daarnaast ook deel uit van verschillende formaties binnen de Belgische folk/wereldmuziek/bluegrass/ pop scène, onder andere bij Eléonor, Ellis, Zefiro Torna en Roots.
Voor hun liveoptredens worden ze ondersteund door Gielis Cautaers (drums/percussie) en Jess Jacob (gitaar en bas).

bottom of page